dimecres, 19 de novembre del 2008

Unicuique suum

La imaginació sempre fa bullir l'olla, el cervell. La lectura de l'article sobre Simònides de Pietro Vannicelli m'ha dut cap a d'altres verals. La primera cosa ha estat el mateix títol: "unicuique suum" és la reelaboració del "suum cuique tribuere" (i Enzo Degani, a l'edició teubneriana d'Hipònax escriu, p. VI: "...ut suum cuique restitueretur" --conforme al dret, doncs).

Segona: m'ha fet venir al cap una notícia que vaig llegir no sé on. L'oracle Google em dóna mil cinc-cents diaris referint-ho: el Vaticà ha decidit tornar un tros de marbre que pertany al Partenó. Sobre el tema val la pena recordar que hi ha un web dedicat a difondre la situació, ut disiecta membra, dels marbres d'aquesta meravella de la Humanitat. Visitareu amb profit Marbles Reunited i veureu com, davant dels vostres ulls, passa tot un fris amb fotografies de marbres dispersos. (No m'ha semblat gens malament que blogs com La túnica de Neso també facin campanya!)


2 comentaris:

lluch3@gmail.com ha dit...

Hola Ramón. Tengo un problema terrible. Aunque entiendo el catalán, me resulta imposible leerlo.
¿No sería más accesible un blog en español?

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Hola, buenas tardes. Leo tu mensaje y te invito a probar el traductor automático que hay en el menú de la izquierda: ¡el blog se convierte en accesible para cualquier idioma!