dissabte, 20 de febrer del 2010

En la mort de Hans Henning Ørberg

He llegit aquest post, emotiu i senzill, en el blog de Carlos Martínez Aguirre: ha mort un clarivident pedagog, un home de pau i de saviesa, gairebé nonagenari. Se n'han fet ressò a culturaclasica.com i també en el fòrum de Schola.

Sobre el seu mètode de llatí.... tant de bo l'hagués adoptat abans! D'un temps ençà, guiat per aquestes pautes, m'he posat a llegir-lo i a fer-lo meu; em sembla interessantíssim. Trobo que Lingua Latina per se illustrata és una obra molt ben feta, molt madura, plena d'encerts i detalls.

El millor homenatge que li podem retre em sembla que ha de ser continuar assimilant i aprofundint entre tots les vies de l'aprenentatge de les llengües clàssiques mitjançant el mètode inductiu-contextual. No ens podem quedar parats. Caldria començar a promoure cursos de formació de professorat per a treure el màxim de profit del LLPSI. Ara és el millor moment.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Gracias Ramon,

He estado echando un vistazo a los blogs de chiron y es esperanzador ver la cantidad de ellos que hay dedicados al Maestro. La lucha va a a ser larga, pero creo que estamos ganando.

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Sí, Orberg no és un desconegut. El millor homenatge seria, naturalment, continuar la seva obra començada.

Benjamín ha dit...

Montilla y el alemán me han hecho escribir esto. Difundámoslo, si crees que merece la pena. De mi Antígona, ya hablaremos cuando quieras.

http://sindicat.info/com_v.php?sid=20100226094137&cid=74


bgomollon@gmail.com
http://bgomollon.blogspot.com