dijous, 9 de desembre del 2010

Complement per al mètode Ørberg

Dedicat a Isa, Leticia, Rocío, Stefania, Isabel.

No seré l'únic a celebrar la immensa sort del primer tom del mètode Lingua Latina per se illustrata, Familia Romana. S'ha dit, i no a tort, que és un mètode de gran encert pedagògic però que reclama un treball intens i, sobretot per part del professor, una preparació a fons i domini d'expert. En alguna conversa telefònica i, també, llegint comentaris diversos de Carlos M. Aguirre, vaig acabar adonant-me igualment que el salt de nivell entre el tom primer, Familia Romana, i el segon, Roma aeterna, és brusc. El mateix professor C. M. Aguirre em deia que ell necessitava refermar coneixements i confiança respecte el que havia après, assimilar-ho millor. La idea de continuar amb Roma aeterna immediatament després de Familia Romana no semblava pas una decisió encertada. I ell mateix recomanava de reprendre el Familia Romana novament i d'empassar-se el vell mètode Assimil del professor Clément Desessard, àudio inclòs. Veig ara que a la wikipèdia es parla del Lingua Latina sine molestia com a mètode de la Schola Latina Universalis i també el trobem a la Schola Rómáno-Latina. Publicat el 1966, el llibre de Desessard ha tingut una fortuna un tant diferent del LLPSI. Fa poc l'he trobat "incrustat" en aquesta adreça de Scribd; quant als tres CDs en format MP3 es poden descarregar des d'aquí: CD1 - CD2 - CD3. Per cert, no hi haurà ningú que s'animi a gravar-ne una nova versió més agradable a l'oïda mediterrània?

Última. Per a qui no ho conegui segur que li serà d'utilitat: es tracta d'un resum de la gramàtica llatina, uns esquemes i notes que, en la seva brevetat, trobo immillorables. Aquí mateix els podeu consultar.

Quesada Latin

3 comentaris:

Guillem Cintas Zuazua ha dit...

Amic Ramon…
No sé si és problema meu… o de l'enllaç, però l'enllaç del CD1 correspon, no pas al fitxer d'audio, sinó a l'adreça scribid de "Le latin sens peine".
Una abraçada

Guillem

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Moltes gràcies! Ara ja ho teniu resolt.

Irene PH ha dit...

¡¡Gràcies!! Gracias por compartir el material. Un saludo desde elmundodelafilologiaclasica.blogspot.com