dissabte, 22 de gener del 2011

Projectes de llibres electrònics

Per sort no falten portals amb llibres en format electrònic. Temps enrere vaig rebre un correu de Marc D'Hooghe que em facilitava aquesta adreça: www.freeliterature.org. Es tracta d'una campanya iniciada l'agost de l'any passar per a donar suport al projecte Gutenberg i veig que compta amb empenta i seguidors amb entusiasme.

Més: per a qui vulgui baixar-se de cop 500 Mb de llibres sobre clàssiques, l'amic Ramon Güell em va facilitar aquest enllaç de Megaupload. És impressionant la quantitat de material que es descarrega. I el mateix puc dir respecte aquests altres enllaços amb més llibres.

Tercera: des de Wilaweb m'assabento que hi ha projectes per a incrementar els llibres disponibles en format àudio. Us recomano que llegiu aquest post, que instal·leu el programari indicat i, entre tots, amb il·lusió, ajudem a completar Books should be free.

3 comentaris:

Esther ha dit...

M'he posat en contacte amb LibriVox i amb Freeliterature i, efectivament, no hi ha cap llibre català en curs de realització. Només cal trobar llibres lliures de drets d'autor i proposar-los als forums d'aquests projectes.A FreeLiterature proposen comprovar una pàgina al dia (comparant la imatge de l'edició en paper amb la transcripció electrònica), i LibriVox només requereix un micròfon, i proposa començar amb lectures curtes, un poema, un capítol...
És convenient que la nostra literatura sigui present en projectes com aquests.
Un detall: el catàleg del Projecte Gutenberg separa les llengües que tenen més de 50 llibres i les que en tenen menys, i en català n'hi ha 40. No trobeu que és un objectiu assolible fer passar el català a la primera divisió? Només són deu llibres!

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Moltes gràcies pel comentari. Crec que es pot fer encara molt més del que demanen. Però cal posar-s'hi.

Anònim ha dit...

He creado este curso con el propósito de hacer un método diferente de latin al que suelen hacer en las escuelas normales, basadas en memorizar repetitivamente las declinaciones y los verbos. Con este método aprenderás de forma intuitiva a traducir el latin. Este curso puede servir a profesores, alumnos y acualquiera que quiera aprender latin por el camino fácil.

http://pensandoenlatin.blogspot.com/