dissabte, 16 d’abril del 2011

SOS altar dels dotze déus

altar.gr

M'arriba un correu de la Meritxell Blay, presidenta de la nostra Associació de professors de clàssiques demanant-me ressò per aquesta gran injustícia. Sí, el tema és urgent: la base de l'altar dels dotze déus que hi ha al peu de l'Acròpolis, entrant a l'àgora pel barri de Monastiraki, serà derruïda en breu perquè la línia de metro té preferència. Apa, una altra! Que potser no té suficient valor històric i arqueològic? Us recomano només que llegiu aquest interessant rapport.

Prou semblava que els grecs estaven ben cofois amb el seu descobriment... però les llicències d'obres poden abocar en autèntiques barrabassades. Tot i el moviment de rebuig que ha generat aquesta absurda decisió, hem de contemplar com els mandataris grecs fan cas omís dels missatges.

Aquest enllaç us portarà a la signatura de petició en línia. Afanyeu-vos: hi serem a temps?

3 comentaris:

ANTONIO MARTÍN ORTIZ. ha dit...

Amic Ramon,

Realment ets una persona que es preocupa pel Món Clàssic com pocs. Tots t’hem d’agrair que ens tinguis informats sempre de totes les novetats que es produeixen. Penso, al igual que tu, que els Grecs haurien de tenir una mica més de cura per la conservació de les restes de la Gran Civilització de la que són portadors.

Gràcies pel comentari que has fet a la meva pàgina.

T’envio una abraçada.

Antonio

Magistra ha dit...

Salvat! de moment... Us comunico que de moment el govern grec ha decidit aturar les obres fins el 2 d'agost. La companya Gemma Fortea em passa la resolució dels jutjats. Tot i així, continueu firmant!
http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=43917:2011-04-15-170000&catid=22:ellinides-fones&Itemid=200

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Antonio,

tens un blog com no n'hi ha d'altre. Per tots els racons traspua humanitat i un gran amor al món clàssic.

Meritxell,

cal no baixar la guàrdia!