divendres, 20 de maig del 2011

Diccionari Grec-català

A Vicenç Reglà, Remei Tomàs, Guillem Cintas i Priscila Borrell 
(perquè no podia ser de cap altra manera)

M'arriba la notícia per email, igual que a molts altres professors. El mes vinent tindrem a les nostres mans el Diccionari grec-català de l'editorial Vox. No és pas una simple traducció del diccionari de Manuel Pabón, tampoc no és un treball començat de cap i de nou, però té uns resultats que l'han millorat. Aquestes paraules dels seus autors són ben eloqüents:
No ens hem limitat a una mera traducció de les formes; hem revisat les entrades en el mateix context; les hem comparat amb els millors diccionaris del nostre àmbit; ens hem esforçat a trobar els girs més propis i precisos del català; hem buscat, en conclusió, un bon diccionari, que pugui no tan sols omplir les expectatives de la Secundària, sinó que també serveixi per a resoldre dubtes concrets dels primers cursos universitaris o del públic en general que busqui un primer contacte amb el grec antic.
Esperem que aquesta obra esdevingui un desafiament obert contra les tendències educatives que qüestionen l’immens valor de les Humanitats a la Secundària, i desitgem també de tot cor que contribueixi a despertar en l'alumnat, tal com va fer el seu predecessor castellà, un univers interior propi que el faci crític i lliure per encarar el món que ens envolta.

Per tant, serà un llibre de referència obligada, d'ús plaent, de profit indubtable. Tant de bo siguin moltes les generacions que aprenguin les beceroles del grec gràcies a vosaltres!

PD. Us poso l'enllaç a l'anunci de l'editorial i també a la nota de premsa.

2 comentaris:

ANTONIO MARTÍN ORTIZ. ha dit...

Molt oportú, amic Ramon, el teu interés en ternir-nos informats de totes les novetats importants. Penso que ja era necessari disposar d'un bon diccionari Grec en Català. Si no fos per tu, les Clàssiques estarien més abandonades del que ho estan ara.

T'envio una cordial salutació.

Antonio

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Més aviat penso que cal felicitar aquest grup de professors que han treballat tant per a aconseguir que sigui realitat una obra molt esperada. La meva enhorabona per a ells!