dimecres, 20 de juliol del 2011

Algunes lectures d'estiu

El blog de Mònica Flores, El teixit de Penèlope, té un post interessantíssim sobre llibres de mitologia que recomana el Servei de biblioteques de la Generalitat. Doneu-hi un cop d'ull perquè els títols han estat ben escollits.

Per altra part, hi ha un parell de llibres, ambdós ben diferents, que publica Bubok i que igualment desperten el meu interès perquè són dos llibres que no han estat gens improvitzats, més aviat donen entenent que marquen un punt d'arribada després d'un llarg trajecte. El primer, El cine de romanos, ja va ser presentat elogiosament per professor Pau Gilabert en ocasió de la I Trobada Paideia de didàctica de les llengües clàssiques a la Universitat Autònoma farà gairebé dues setmanes. Realment és molt el que podem aprendre sobre aquestes qüestions, en què Pedro L. Cano és un referent inel·ludible.

El segon l'he conegut perquè el seu autor me'n va enviar notícia: l'amic Evelio Moreno, de l'Institut Lluís de Peguera. Lluny queda un article que va provocar tantes animadversions com aplaudiments, "El milagro de la comprensividad" (paraula inexistent en els nostres diccionaris i que, per tant, no pot ser atacada per ningú) del qual ara no cal dir res més. Apuntes de clase (aquest és el seu títol) són unes memòries, redactades en un castellà preciosista i exacte, amb ironia continguda, sobre les vicissituds vitals que aquest catedràtic de Filosofia va haver de viure sense anar-ho a cercar enlloc. Com que els dos llibres es poden llegir per via epub, posar-se mans a l'obra és cosa d'un instant!