dimarts, 24 de gener del 2012

...I com queda el 4t d'ESO?

Aquest estiu el professor Lluís Inclán va publicar un post molt complet i clar sobre els canvis que el ministre Gabilondo havia d'introduir en el currículum de 4t d'ESO. Hom hi constata unes assignatures "protegides" (per exemple la d'Iniciativa emprenedora, totalment nova, com també la d'Alimentació i salut) davant de les quals el Llatí ha de perdre moltes possibilitats. Que jo sàpiga, ningú més dels classicistes no ha dit res, llàstima.

Avui La Vanguardia avança les intencions del ministre Wert: eliminar el 4t d'ESO i començar el batxillerat un curs abans. Veurem per quins verals s'hi arriba. I també caldria veure per quins verals s'arriba a Catalunya en la modificació del D 147/2007, l'últim que donava un nou programa d'estudis de l'ESO a Catalunya. També en data d'avui la Generalitat ha fet públic un edicte amb el nou projecte de Decret per tal que durant quinze dies "els interessats el puguin examinar i formular-hi les al·legacions que considerin oportunes". Amb tantes associacions, coordinacions, seccions i grups de professors de clàssiques amb què compta el país m'atreveixo a escriure dues línies demanant només que es faci un front comú (i que ningú no pensi ni doni per suposat que un altre ja dirà la seva perquè ja se sap que és impossible treure la rifa sense posar-hi).

Addendum: el projecte de Decret es pot consultar en aquest enllaç.

4 comentaris:

FILOSOFIA PARA LA BUENA VIDA ha dit...

Al final, només hi quedarà: alimentació sana segons caprabo, coneixement del medi comercial (saber les marques més importants), i iniciativa emprenedora (franquícies). És el futur; la resta és el passat.

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Josep,

possiblement una de les prioritats de les polítiques educatives sigui la de "preparar" la gent per a transformar la societat en un territori destinat als serveis i a mans de grans empresaris... no trobo desencertada la teva amarga ironia.

Guillem Cintas Zuazua ha dit...

Bon dia Ramon
El projecte que ha comentat el ministre Wert té un gran problema: "no volem tocar la LOE per fer la reforma". Però la LOE parla d'una ESO de 4 cursos i un batxillerat de 2. Llavors, qualsevol reforma que se'n vulgui fer és, obligatòriament, una nova llei d'educació, amb els tràmits parlamentaris corresponents, la qual cosa no permetria cumplir els terminis previstos pel ministre.
Una abraçada

Ramon Torné Teixidó ha dit...

No et falta raó, Guillem. Però el proper curs, amb el Llatí de 4t ens hi juguem el llegat Gabilondo; tot i que el que diu el ministre Wert és bastant verd.