dimecres, 14 d’octubre del 2015

Pedifollium

Una breu consulta al diccionari invers de Juan J. del Col, castellà-llatí, un dels documents en PDF del que més descàrregues s'ha fet a la xarxa, dóna uns quants termes per a referir-se al "futbol": pediludium, pedifollium, folliludium, harpasti ludus, ludus follis pedumque; follis calciumque ludus, sphaeromachia. D'entre tots els possibles mots, sembla que el més utilitzat és pedifollium. Oimés quan des de Twitter hom podrà fer-se seguidor d'alguns equips (l'escriptor Quim Monzó ho és) i llegir breus comentaris sobre el decurs dels partits o sobre el vocabulari tècnic o sobre les competicions. Així ho assenyalava fa poc el diari digital Vilaweb. De moment, qui porta avantatge sembla que és compte de twitter del Reial Madrid, sobre el qual podreu llegir aquestes reflexions a Yorokobu. Aquí teniu quatre adreces:
  • https://twitter.com/atletico_ln
  • https://twitter.com/BarcinoPS
  • https://twitter.com/cdbarco_latin
  • https://twitter.com/furiarubra
  • https://twitter.com/realmadrid_ln
Si algú en sap d'altres només cal que ho faci saber.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Claro que la cuenta del Madrid tiene más seguidores: fueron los creadores de la idea, todas las otras cuentas han copiado la idea de Regia Matritensis. Además, se nota una diferencia de calidad importante, en lo visual y en lo lingüístico, hasta tal punto que la cuenta del Madrid le dio un buen repaso al latín medio flojo de la cuenta del Barça.
Por otra parte, la noticia de Vilaweb es lastimoso, haciendo como si la del Barça hubiera sido la original.

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Molt agraït per la teva informació.

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Nova informació: http://culturaclasica.com/?q=node/6197

Anònim ha dit...

https://twitter.com/cdbarco_latin

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Moltes gràcies, ara l'afegeixo.

Lluis Sanchez Albertins ha dit...

Falta actualitzar, també hi han un altre: @Neapolis_ln. Per cert els de Barcino-PS no tenen ni idea de gramática llatina. Han estudiat llatí o són simples aficionats?