dimecres, 22 de juny del 2011

Llibres electrònics per al món clàssic

Va ser per consell del professor Josep Lluís Teodoro. No fa gaire vaig decidir-me per un Kindle 3G de 6 polzades del que n'estic contentíssim. (Ara bé, en haver trobat aquest quadre comparatiu de preus i prestacions m'apresso a dir que cadascú faci el que cregui convenient.)

A més d'aquests llocs per a descarregar llibres gratuïts (també aquest altre lloc en català o aquest altre, molt ben servit) cal tenir present que per a convertir fitxers compatibles amb el Kindle i altres lectors electrònics hi ha possibilitats variades:

1. Anar a aquesta web, 2epub, i fer la conversió en línia. És potser la millor opció. S'inclou entre els meus favorits i sempre la teniu a un clic. [Afegit l'agost del 2011: docspal.com és un convertidor encara més complet.]

2. Instal·lar programari en el nostre PC i efectuar la conversió d'arxius en html, doc, rtf, etc. manualment. Entre el programari que he pogut trobar i que em sembla que resulta més assequible us poso els següents:
a) QualityEPUB. El podeu obtenir en aquest servidor (en molts altres costa de fer-lo baixar). Llegiu l'arxiu "muy importante.txt" i feu les proves que us indicarà. 
b) Calibre. Un molt bon programa, igualment molt estès i fàcil.
Última. No em semblaria gens desencertat que la comunitat Quironiana posi en comú (per exemple una Wiki o un "marcador social" ad hoc) tots els fitxers per a format de llibre electrònic que uns i altres anem aplegant. Feta una cosa un cop no cal anar-la fent i repetint debades. Però cal fer aquest camí sense més dilació, ni que sigui repeuant o tentinejant. (De moment "he pescat" aquesta Lisístrata i, per si encara hi ha algú que es mostra reticent o escèptic sobre el tema, aquí teniu les Obres completes de l'Espriu. Però, tal com passa sempre, qui vulgui pagar, que ho sàpiga.)

2 comentaris:

sgiralt ha dit...

Potser és això el que vols:

http://e-codex.wikispaces.com/Home

Es pot anar completant entre tots.

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Gràcies per l'enllaç. Per començar no aniria gens malament perfeccionar aquesta eina!