dissabte, 18 de setembre del 2010

Etimologia

Si algú té més informació sobre la història i presència dels mots grecs i llatins en les llengües modernes us agrairia que m'ho feu saber. Crec que valdria la pena provar de fer una sistematització de webs i materials al nostre abast. De moment adjunto els següents:
(Nota: si l'adreça web que proposeu en els vostres comentaris és molt llarga, recomano d'escurçar-la mitjançant el sistema bit.ly. Funciona sense haver d'inscriure's.)

Addenda. Afegeixo alguns llocs d'uns companys valencians:
Addenda altera. Serà profitós consultar alguns apartats del blog El fil de les Clàssiques. Hi ha alguns enllaços que ens porten als següent webs:

4 comentaris:

merleta ha dit...

Moltes gràcies per fer un recull tan interessant de materials sobre etimologies, Ramón. Una companya de València (Virginia) té també un treball que val la pena consultar: http://wikiatalanta.wikispaces.com/Fundamentos+L%C3%A9xicos.+Aprender+de+las+palabras.
Altres companys també de la meva comunitat tenen penjats en xarxa blocs dedicats als fonaments lèxics, com Manolo des del Cabanyal: http://fonamentslexics.blogspot.com/search/label/l%C3%A8xic
Bé, i jo mateix també tinc un bloc col.laboratiu amb els alumnes de l´assignatura: http://discipuliminervae.blogspot.com.

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Moltes gràcies! Ara mateix els afegeixo. Confio anar ampliant el tema.

El Fil de les Clàssiques ha dit...

Moltes gràcies en nom meu i dels meus alumnes per incloure'ns en aquest interessant apunt, Ramon. Ens serà molt útil i amb el teu permís l'enllaçaré a Ampliem el vocabulari, en el lateral de El Fil de les Clàssiques, on hi pots trobar altres enllaços que et poden interessar aquí com Etimologia grecollatina i competència lèxica, Fundamentos léxicos, Eco y Narciso o un Google maps de mots actuals i antiga Grècia...
http://blocs.xtec.cat/elfildelesclassiques/

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Moltes gràcies, Margalida. Ara mateix ho afegeixo al post.