divendres, 3 de desembre del 2010

Història de la filologia en la correspondència?

S'acaba de publicar el número 78 dels Anejos de la revista Analecta Malacitana que comprèn un conjunt de treballs editats per Francisco García Jurado, Ramiro González Delgado i Marta González González amb un títol que denota una perspectiva i un projecte que caldrà anar completant amb cura: La historia de la Literatura Grecolatina durante la Edad de Plata de la cultura española (1868-1936). El grup de treball que dirigeix el dr. F. García Jurado, Historiografía de la literatura grecolatina, va fer també una presentació del llibre el passat 27 de novembre. Aquest volum completa l'anterior, el núm. 51 dels Annexos d'AnMal, dedicat a l'espai social i literari del s. XIX, un treball també molt meritori.

Tot i que, segons llegeixo en en el seu blog, sembla que el segle XX encara no està en el seu punt de mira, en aquest post volia esmentar breument una eina que posa a l'abast de l'investigador —i de qualsevol persona interessada— una quantitat ben considerable de correspondència entre filòlegs gràcies al Repositorio de la Universidad de Salamanca. Caldrà saber-ne fer bon ús. A tall d'exemple, podeu veure correspondència institucional de noms prou coneguts:

2 comentaris:

Francisco García Jurado ha dit...

Querido amigo Ramón:

Me han resultados muy utiles los documentos de este repositorio de la Universidad de Salamanca para los trabajos que vengo haciendo sobre Pedro Urbano González de la Calle, uno de los más grandes y desconocidos filólogos clásicos que ha tenido españa. Te paso un ejemplo que he publicado en mi propio blog:

http://lectoresaudaces.blogspot.com/2010/05/nieve-en-el-alma-carta-de-un-exiliado.html

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Esperemos que otras universidades confeccionen repositorios parecidos. Sería algo más que deseable, ¿no?