diumenge, 10 de setembre del 2017

«No pensis»

«No vulguis saber...» Maquinalment em ve a la memòria aquest inici de l'Oda I, 11. Sí, en definitiva, el «no pensis» ve de la mà del «no vulguis saber». Recentment hi ha noves ordres des el Departament d'Empresa i Coneixement: a les properes PAU l'assignatura de Filosofia ja no és comuna a tots els alumnes perquè queda perduda enmig del batibull de matèries de la fase específica. A meitat de partida es canvien les normes del joc. Per què? Horaci respondrà «scire nefas». En realitat l'argumentari sembla una presa de pèl: «per a millorar la presència de la Filosofia... aquesta serà arraconada i queda reduïda només a la fase específica, a uns quants alumnes». Sí, és així. Aquest n'és l'enllaç.

Els professors de Filosofia prou que protesten i desmunten les fal·làcies (la falsa qüestió competencial, la forma de comunicar la decisió i la ponderació, el tarannà unilateral del Consell Interuniversitari de Catalunya, l'avinentesa del xàfec polític, etcètera): per enèssima vegada es veuen burlats, maltractats i menystinguts. Llegint aquest article a El núvol, hom no pot menys que recomanar afegir-se a la recollida de signatures contra la discriminació de la Filosofia. Si callem, encara vindran més ordres en la mateixa direcció, i molt em temo que no trigaran.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bravo, Ramon! Tots plegats hem de lluitar contra la niciesa institucional.

Esperem que, tot i que no tinc personalment gaire esperança, siguin capaços de rectificar l'error evident (tant pel contingut com per les formes) al més aviat possible.

Mentrestant, seguirem lluitant per mantenir o ampliar el Sapere aude amb dignitat dins de les aules.

Salutacions,

Damián Cerezuela

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Bon dia, Damián.
Gràcies pel missatge i molts ànims! Faran molta falta.