dimarts, 30 de gener del 2018

Unes tardes al Museu d'Arqueologia

Vaig visitar amb alumnes de 2n de batxillerat el MAC de Barcelona, els divendres 12 i 19 de gener per la tarda i, amb alumnes de 1r de batxilllerat,  el dimarts 23 de gener passats. Va ser molt agradable, molt distès, molt interessant i profitós per a tothom. Les piulades al grup de l'Institut que tenim de fa un temps,  https://twitter.com/grexfc  amb algunes notícies i fotografies, en donen fe.

Una de les experiències que em va impressionar més va ser com els joves d'avui han esdevingut tan capaços de copsar, sense veure-hi ni un gram d'incompatibilitat, que cultures com els ibers, fenicis, grecs i romans van conviure entre ells sense que el fet cultural suposés un problema. (Subratllo el terme "cultures" perquè altra cosa són la qüestió del poder i el tema administratiu.)

És, doncs, en aquest sentit que caldrà entendre els dos "posts" anteriors, d'entrada contradictoris, però de facto documentant fets ben reals i que necessiten que qualsevol professor, si volia anar a un museu d'arqueologia, tngui ben clars.