dimecres, 12 de novembre del 2008

+ eines d'anàlisi i aprenentatge

En un altre moment ja vaig escriure una entrada sobre el paper dels diccionaris tracionals. Hi comentava una eina, Words, que em sembla que val la pena.

Avui en presento alguns més que he anat aplegant des d'aleshores:

· @uxilium-online és també una eina de bon aprofitar. Hi posem la forma que hàgim trobat en el text i ens diu a quina paraula pertany. Per als qui es desesperen rumiant i repassant paradigmes és un ajut d'agrair.

· Per al grec, tal com deia un comentari en el primer post, Kalós encara no és del tot definitiu però, per exemple, té un bon assortit de quadres gramaticals, en PDF, força clars.

· He vist que el biblista Pere Casanellas, recull uns programes, també gratuïts per a aprendre vocabulari i fer exercicis de gramàtica. Aquests programes caldrà que us els descarregueu i els instal·leu. Tots ells estan pensats, com a mínim, per al grec del Nou Testament i alguns són compatibles tant per al sistema Windows com per a Macintosh:
1. QuickMem Greek.
2. Wordbase Greek.
3. WocabWorks. Aquest programa és configurable per a la memorització de vocabulari de qualsevol llengua tot i que inclou diversos conjunts ja predefinits: hebreu de l'Antic Testament (classificat segons dos manuals diferents), grec del Nou Testament (classificat segons dos manuals diferents), arameu, alfabet ugarític, alfabet paleohebreu, etc. Conté diferents tipus de test.

· Des del mes d'octubre està en línia un altre Quadern Virtual de Vitòria Bescós: Les declinacions llatines: casos i funcions.

· I, fa pocs dies, he rebut un email d'un altre catedràtic de Llatí, Francesc Sánchez, notificant-me que ja té el seu treball en línia: Ludus. Exercicis de Llatí. Crec que ambdós QV seran una molt bona eina per iniciar-se en el Llatí mitjançant les TIC. Per cert, veig que el blog de Sebastià Giralt també en parla.

Ja ho veieu, d'eines no en falten... Cada dia tenim menys excuses!

3 comentaris:

Carlos Viloria ha dit...

Muchas gracias por tus amables comentarios en mi blog "Lisias y Eufileto".

Anònim ha dit...

Una informació molt valiosa la que aportes. És evident que no falten recursos a la xarxa i de vegades em pregunte si -amb tant- no es perden una mica les Humanitats. Però tens raó, tenim menys excuses.

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Em sembla que teniu raó: d'excuses no n'hi ha... però de ganes potser tampoc!