diumenge, 15 de març del 2009

Una realitat d'aquí a quatre dies

Que la tècnica avança rapidíssimament és innegable. L'esforç per a fer un ajornament continu quant a metodologia s'empassa el temps que hauríem de dedicar a aprofundir en coneixements. Veig les escenes d'aquest video i perdo el món de vista: Microsoft hi descriu la nostra vida el 2019. Penseu que això serà --com aquell que diu-- demà passat... Gairebé ni ens adonarem del que ens cau a sobre. I jo només pregunto: què serà de les humanitats clàssiques?

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs efectivament, professor. Com a mostra del que diu, l´últim congrés de didàctica de les llengües clàssiques de Barcelona : però si no ens van parlar de didàctica, i només ens van ensenyar projectes web i tallers !
Continuem així i serà el final absolut.

Anònim ha dit...

estem acumulant molta tonteria...

Ramon Torné Teixidó ha dit...

No vaig anar a les jornades de llengües clàssiques d'aquest cap de setmana. Algú en pensa fer una valoració objectiva i adequada al moment actual?

Anònim ha dit...

Bé, no sé si se´m pot considerar objectiu. Val a dir, però, que no formo part de cap associació (almenys, per ara), ni pretenc fer-me veure amb motius espuris. Jo recordava les jornades de didàctica que organitzava l´ICE a Sitges ja fa uns anys (no tants, però). Les comunicacions eren de nivell , i teneien certament una aplicació a l´aula.
En aquestes jornades, se´ns va parlar de currículum de les clàssiques, però només per fer-nos veure de quina manera encabien dos companys les seves matèries al seu centre. Res més.
Després, se´ns va parlar de clàssiques i treballs de recerca, però no per fer indicacions sobre possibles temes interdisciplinaris, sinó que era (pretenia ser)una taula rodona, i no hi va haver temps per contrastar parers (taula rodona?). No necessitava saber de quina manera puntuen dos companys els seus treballs de recerca.
També se´ns va mostrar dues pàgines web. Un autèntic desastre, perquè la conexió a internet era molt deficient, i es tallava contínuament.
La conferència d´Isabel Rodà sí que va tenir interés, encara que era un totum revolutum.
Sobre el projecte PER SE VERA, sincerament és poc aplicable per l´escassetat de medis de què disposa, i és un projecte agafat pels pèls. Un projecte molt polític. Ho sento, però sembla de pati d´escola.
El projecte de Sagunt i de Tarragona sí que van ser interessants, però són projectes per anar a visitar-los quan es troben en funcionament.
I sento dir-ho, però el més interessant va ser descobrir la magnífica col.lecció de fòssils del seminari on es van celebrar les jornades. Per cert, la persona que ens l´ensenyava va haver de demanar silenci en un parell d´ocasions. Quina vergonya!
O ens ho prenem seriosament, o això s´enfonsa.
Encara no entenc a què vaig anar, a banda del titolet de quinze hores . Un congrés massa light pel que fa a continguts reals de didàctica a l´aula o de discussió seriosa del currículum de clàssiques.

Anònim ha dit...

Massa light ? Però si gairebé no hi va haver! Estic amb tu : o els congressos serveixen per alguna cosa de profit, o acabarem com els fòssils que vam veure.

Ramon Torné Teixidó ha dit...

És preocupant el que llegeixo. I ningú no va analitzar críticament la situació actual dels professors de grec i de llatí?