dissabte, 16 de gener del 2010

Doneu suport a la revista «Auriga»


"Oferir amistat al que demana amor és com donar pa al que es mor de set" —diu Ovidi en algun lloc. No es pot donar una altra cosa que hom no necessita perquè aquesta fóra del tot inútil. Per això ens cal insistir i no deixar-ho estar. Tret d'una honrosa excepció del Fil de les clàssiques, la notícia va ser recollida per un sindicat de professors de secundària i, últimament, per l'Associació de professors de Llengües clàssiques. Però, que jo sàpiga, ningú més no s'ha pronunciat sobre un fet que jo pensava clamorós. Pel que sembla, en la blogosfera quironiana i en altres àmbits no hi ha iniciatives per a salvaguardar la revista «Auriga» demanant al Departament que mantingui les subscripcions. Que potser no hi ha la solidaritat? O no hi ha interès? De sobte hem oblidat tot el que ha fet aquesta revista? Els qui hi han participat ja no se'n recorden de res? On és l'entusiasme pel món clàssic? Qui no té els clàssics com a cosa pròpia millor que continuï amb els braços plegats.

He d'advertir, però, que davant l'abúlia patent del professorat, potser d'aquí a un temps desapareguin també altres revistes d'altres matèries perquè el Departament d'Educació els privarà d'unes subscripcions —les dels centres educatius que en depenen— que els eren vitals. Però, esclar, els de clàssiques hem de rebre la clatellada sempre els primers.

Aquí ho deixo. En aquest enllaç podeu llegir la carta de petició per a ser entregada al Conseller d'Educació, sr. Ernest Maragall. Signeu i feu-ho córrer: els darrers temps ja em perdut massa, massa coses.

Addendum (20 de gener): dos blogs més s'afegeixen a aquesta crida de signatures, El cor de Medea i també Doceo et disco - Διδάσκω καὶ μανθάνω. Però encara falta molt més suport. Addendum (22 de gener): Els dies de Dèdal. Un altre blog (24 de gener): el del periodista Vicent Partal. Novament un altre blog s'afegeix a donar suport (7 de febrer): Traditio, de Cristòfol Escoin. No podia oblidar tampoc el blog de Pere Izquierdo, exemplar: A l'ombra de Bosch Gimpera.

3 comentaris:

El Fil de les Clàssiques ha dit...

Et felicito, Ramon, per ser una vegada més el primer en donar suport a la revista Auriga amb aquesta carta al Sr. Conseller. Jo ja he signat i en faig petició en el lateral del meu bloc i en el comentari corresponent (vid. http://blocs.xtec.cat/elfildelesclassiques/2009/12/20/sos-la-revista-auriga/). El Fil de les Clàssiques com el teu bloc i com el de l'APLEC pertanyen, com bé saps, a la blogosfera Chiron; tanmateix, és cert que la notícia no ha tingut encara massa difusió.

Ara bé, amb la crisi de finançament actual i les últimes retallades pressupostàries (per exemple, per altres raons, estic unida al món del ballet i acaben de denegar la subvenció a l'única companyia de ballet clàssic estable de Catalunya, la del ballarí David Campos),crec que l'única manera de continuar gaudint de la meravellosa col·lecció Auriga és que els professors de clàssiques de secundària i de la Universitat, arqueòlegs, biblioteques, centres de recursos, estudiosos i amants del món clàssic i de la cultura... en facin la SUBSCRIPCIÓ a títol personal i des del seu centre de treball. Només així tindrem Auriga per molts anys. Tanmateix, una cosa no treu l'altra i és important signar la teva petició per fer arribar el nostre desacord al Sr. Conseller. Encara existim i més de dos mil anys ens avalen.

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Margalida, com molt bé dius, una cosa no treu l'altra. Però si el professorat és incapaç de reclamar eines pedagògiques al Departament d'Educació potser que s'ho faci mirar, no?

Anònim ha dit...

molt intiresno, gracies