dimecres, 25 d’agost del 2010

Muntatges sobre el Prometeu

A Gregori Luri, gran estudiós del Prometeu.

Acabo de  veure que archive.org ha posat en línia una adaptació en vídeo de la famosa tragèdia atribuïda a Èsquil. El muntatge data del juliol de 2006 i fou presentat al Winnipeg Fringe Festival. Tot i algunes mancances crec que cadascú podrà gaudir-ne i sabrà valorar-ho per a treure'n el profit que millor li sembli.




Encara més: Youtube permet veure en línia bona part d'un musical de Michael Allen Harrison i David Bates, Prometheus. The Musical, també del 2006. Aquí us poso un tema que canta Hermes, del tot d'acord amb el tarannà que mostra en la tragèdia: Ambition.

4 comentaris:

ANTONIO MARTÍN ORTIZ. ha dit...

Amic Ramon,

És molt interessant el vídeo que ens presentes de Prometeu Encadenat. Fa unes hores no es reproduia bé, però veig que ja ho has arreglat.

Segons penso, el Prometeu Encadenat no es pot considerar atribuit a Èsquil. Tot al contrari, crec que la majoria de filòlegs estan d'acord en que l'autenticitat de l'obra no es discuteix.

T'envio una cordial salutació.

Antonio Martín Ortiz

santi ha dit...

Prolifera el material audiovisual sobre Prometeu, gràcies, Ramón, per compartir aquets documents dels quals em quede amb el segon!
Què potser vas veure la recent adaptació al Grec de Barcelona?
Les vacances bé?

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Les vacances ja s'acaben, companys. confio que us siguin d'utilitat els enllaços!

Gregorio Luri ha dit...

Moltes, moltes gràcies.
I per cert, quan passi ver Barcelona, faci'm-ho saber.