dimarts, 16 d’octubre del 2007

Heracles.us

El professor reusenc Francesc Parreu i Alasà, conegut per interessants aportacions a la didàctica de les llengües clàssiques en cursos i simposis --especialment sobre mitologia i el grec-- té una pàgina preciosa i utilíssima, www.heracles.us, que ell ha deformat sàviament en "Hèracles us ajuda en llengua i literatura llatina". De fet, no són pocs els escuts de Reus que representen l'heroi i la rosa. En aquest punt, doncs, podem dir que l'encert ha estat per partida doble.

Com sigui, vull felicitar-lo molt efusivament per l'esforç que ha fet, molt meritori. Ara és a l'abast de tothom. El seu web es divideix en aquests quatre apartats:

· Mitologia. És un assortit d'exercicis en Power point interactiu que consisteix en posar-se a prova emplenant buits.

· Gramàtica digital. Una col·lecció d'exercicis interactius conformen aquest apartat amb els quals Hèracles us ajuda a aprendre les declinacions (tot és fet a base de noms propis de la mitologia) i la morfologia verbal. Els exercicis són fets a partir d'un fitxer executable que cadascú s'instal·larà en el seu PC. Excel·lent!

· Mètode Olimp. Aquí trobem un manual introductori, també en Power point, a la sintaxi grega i a la sintaxi dels textos homèrics. És el complement de la gramàtica digital.

· Literatura pels textos. És la part més sorprenent i potser la més atractiva. També la part més atrevida. El professor Parreu proposa una antologia de textos en grec que anirem llegint i traduint seguint les seves pautes. Realment un prodigi de Power point... no permet equivocar-se! Sí, Hèracles ens ajuda.




1 comentari:

Unknown ha dit...

Hola! M'alegro q t'hagis fet un blog, i més amb un nom en grec, el meu està en llatí. Ja aniré llegint el que vas escribint...